Via crucis laic (sisena i setena estació)

Image hosted by Photobucket.com
Sisena estació .
Maragall truca a la porta de l’arquebisbe i confessa, esquilat i amb l’ànin contrit, que va donar lloc a un malentès amb les fotografies a Carod coronat d’espines a Jerusalem. Carod no diu res, però és de suposar que s’ha confessat privadament. Seguint el guió confessional, l’arquebisbe ha posat a Maragall una penitència que esperem que no sigui excessiva i no li provoqui un atac d’atrició que el porti a retirar-se al desert. Fora de guió, l’hi ha aconsellat que s’encomani a Pasqual Bailó, el sant que sempre anava de cantó.


Per la seva relliscada,
il-lustríssim bon pastor,
perdoneu altra vegada
aquest pobre pecador.

Setena estació.
Les turbes es manifesten a Girona contra la línia d’alta tensió que ha de connectar Bescanó amb França. Els grans sacerdots de la Cambra de Comerç de Barcelona s’escandalitzen i el Governador d’Hispània, Zapatero, els diu que convé concentrar energies. Mentrestant, el govern tripartit decideix aparcar el pla energètic. El conseller en cap diu que aquest tema "no està ni assumit ni no assumit", que encara ben bé res no s’ha dit i que ens ho expliquin de Madrid. El conseller Nadal i el del ram de l’energia diuen que no és ben bé així però que què hi farem, que el setembre en parlarem. Això sí: s’obre un temps de dos mesos d’informació al públic i que tothom hi digui la seva. És a dir, la xarxa no s’aprova, de moment, però es penja una xarxa virtual perquè qui tingui problemes d’electricitat, posem per cas una endoll enrampador, o unes bombetes foses o un diferencial saltiró, pugui solucionar-los tot seguit fent només un "click".
Demanem que no saltin més xispes dins el govern tripartit, que amb tanta sequera podrien provocar incendis. I que aquesta coalició no es transformi en un govern de fricció. Que es guardin les energies però que ens donin la llum.

Enmig d’aquesta apagada,
i per tanta inconnexió,
perdoneu altra vegada
als qui anem per la foscor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Del "vot de la teva vida"a l’abstenció

De vegades els anys

Xavier Trias, indignat