Visca el Barça !: Visca el joc !

Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com
Dos, millor que un
Per fi el Barça ha guanyat una altra lliga! Ho hem d'agrair als protagonistes, jugadors i entrenador. Però també ho hem d'agrair al joc en si mateix, i en aquest cas al joc del futbol. Sense aquest respecte pel joc, seria irresistible no guanyar sempre, i la celebració d'una victòria ens portaria a no voler competir esportivament mai més i a no reconèixer que la supremacia del joc fa que tots els que hi participen tinguin les mateixes oportunitats, encara que no tots guanyin. En aquesta tensió trobo que hi ha el gran poder de suggestió de l'esport, comparable a la suggestió de les obres d'art.
Diu H.G.Gadamer que la característica pròpia del joc és la de posseir una certa primacia sobre els seus protagonistes, en el sentit que cap d'aquests pot pel seu cantó, tot sol, condicionar el seu desenvolupament, o pot participar-hi al marge de les seves regles. Tots els participants es troben implicats en un procés que transcendeix la seva pròpia singularitat; procés, però, que no té sentit sinó en l'activitat dels que hi participen. Com davant d'una obra d'art, hi ha quelcom que transcendeix la mera relació entre el subjecte que contempla i l'objecte contemplat.
Com espectadors, en el partit d'ahir contra el Llevant no vam veure precisament una obra d'art, però el conjunt de la temporada sí que ha tingut moments artístics...
Que coninuï, doncs, el bon joc !!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Del "vot de la teva vida"a l’abstenció

De vegades els anys

Xavier Trias, indignat